ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σνόουντεν δεν θέλει να καταθέσει στους Γερμανούς βουλευτές για τις παρακολουθήσεις

SNOOUDEN

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν δεν επιθυμεί να καταθέσει στην επιτροπή των Γερμανών βουλευτών που ερευνούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στη Γερμανία, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.
«Ούτε ο εντολέας μου, ούτε και εγώ βλέπουμε να υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια κατάθεση», σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Βόλφγκανγκ Κάλεκ, δικηγόρος από το Αμβούργο που εκπροσωπεί τον Σνόουντεν στη Γερμανία.
Ο Σνόουντεν «δεν έχει το χρόνο και δεν αισθάνεται την ανάγκη» για μια συνάντηση με τους Γερμανούς βουλευτές, έγραψε ο Κάλεκ σε μήνυμά του που απευθύνεται στην επιτροπή, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από το περιοδικό Σπίγκελ. Πρόσθεσε όμως ότι ο πελάτης του «είναι έτοιμος να συμβάλει στην αποσαφήνιση όλων των ερωτημάτων γραπτώς».
Στις αρχές Ιουνίου τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις της NSA ανακοίνωσαν ότι θα ήθελαν να ακούσουν όσα έχει να πει ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο στη Μόσχα.
Μάλιστα, οι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος σχεδίαζαν να πάνε οι ίδιοι στη ρωσική πρωτεύουσα για να συναντηθούν μαζί του. Αντιθέτως, οι βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, που ζητούσαν να πάει ο Σνόουντεν στο Βερολίνο και εν ανάγκη να του δοθεί άσυλο στη Γερμανία, είχαν ανακοινώσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετάσχουν σε αυτήν την "πολιτικοτουριστική εκδρομή", όπως την χαρακτήρισε μια βουλευτής, η Μαρτίνα Ρένερ.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS