Στέλεχος της Εθνικής στο Λονδίνο με Bentley και αρχοντικό αξίας 10,5 εκατ. ευρώ

londonready

Λίγοι χρηματιστές στο Λονδίνο επιθυμούν να δουλέψουν για λογαριασμό μιας ελληνικής κρατικής τράπεζας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, μία ματιά στην Bentley ή το αρχοντικό του Παύλου Στελλάκη στην αριστοκρατική συνοικία Belgravia μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, ο Στελλάκης προήδρευε μιας private-equity θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Κι ενώ η τράπεζα και η οικονομία της χώρας όδευαν προς την κατάρρευσης, αυτός ευημερούσε. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του ότι το 2009, την εποχή που η Εθνική Τράπεζα λάμβανε την πρώτη δόση κρατικής βοήθειας, ο Στελλάκης κέρδιζε μπόνους ύψους 3,8 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, από το 2010 οι αποδοχές του είναι 60% υψηλότερες ετησίως από αυτές του CEO της τράπεζας, σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας. Ο παχυλός μισθός του καθορίζεται από μία τριμελή επιτροπή της NBGI Private Equity, η οποία περιλαμβάνει μάλιστα τον ίδιο τον κ. Στελλάκη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.
Τα funds που επιβλέπει έχουν υποαποδόσει έναντι των ανταγωνιστών και έχουν αποφέρει ελάχιστα κέρδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο αρθρογράφος του Bloomberg επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι διαθέτουν το 57% της Εθνικής Τράπεζας μετά τη διάσωσή της έναντι 8,5 δισ. ευρώ, δεν έχουν κανένα λόγο στις αποδοχές του κ. Στελλάκη. Αντ' αυτού, ο παχυλός μισθός του καθορίζεται από μία τριμελή επιτροπή της NBGI Private Equity, η οποία περιλαμβάνει μάλιστα τον ίδιο τον κ. Στελλάκη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Πηγή: newmoney.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ