ΚΟΣΜΟΣ

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ

tzixant-ikil

Οι τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) σκότωσαν 21 άτομα στις πόλεις Ράουα και Άνα του δυτικού Ιράκ τις δύο τελευταίες μέρες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι και γιατροί ύστερα από την "τακτική" υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Ράουα και την Άνα που βρίσκονται στην επαρχία Άνμπαρ το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ νωρίτερα αξιωματούχοι ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα Αλ-Κάιμ που βρίσκεται στην μεθόριο με τη Συρία.

Οι τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα το συνοριακό πέρασμα αλ Ουαλίντ στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, στη μεθόριο με τη Συρία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Πρόκειται για το δεύτερο συνοριακό πέρασμα που καταλαμβάνουν οι τζιχαντιστές μέσα σε δύο ημέρες.

Αστυνομική πηγή και στρατιωτική πηγή είπαν ότι οι αξιωματικοί που βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα τράπηκαν σε φυγή όταν οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι κατελήφθη το συνοριακό αυτό πέρασμα.

Χθες οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα του Αλ-Κάιμ , στα σύνορα με τη Συρία, ένα από τα τρία περάσματα που υπάρχουν στη συρο-ιρακινή μεθόριο και την ομώνυμη πόλη.

Νωρίτερα σήμερα από μαρτυρίες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα τρεις πόλεις της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

Η Ιορδανία ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της μεθορίου της με το Ιράκ ύστερα από τις πληροφορίες για κατάληψη από τους τζιχαντιστές ενός σημαντικού μεθοριακού περάσματος σήμερα. Ιορδανικές στρατιωτικές πηγές είπαν ότι η χώρα κινητοποίησε "δεκάδες" από τις μονάδες της κοντά στο πέρασμα Καράμα που βρίσκεται στη μεθόριο με το Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS