Φιλορώσοι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον της Εθνοφρουράς στο Ντονέτσκ

rosoi-donetskk

Αψηφώντας την εκεχειρία, φιλορώσοι αυτονομιστές εξαπέλυσαν επίθεση απόψε στο στρατόπεδο μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά κρατουμένων, στο κέντρο του Ντονέτσκ, του προπυργίου των ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 200 ένοπλοι έδωσαν τελεσίγραφο σε αυτήν τη μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, καλώντας τους στρατιώτες να παραδοθούν και να καταθέσουν τα όπλα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και η οποία λήγει το βράδυ της Παρασκευής. Μπροστά από το στρατόπεδο είχε τοποθετηθεί ένα τεθωρακισμένο όχημα των αυτονομιστών, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία.

Ένας κάτοικος της περιοχής, που είπε ότι στηρίζει τους αυτονομιστές και ότι ο γιος του βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο, ανέφερε ότι περίπου "200 με 300 άνδρες" βρίσκονται μέσα στη μονάδα αυτή, στο κέντρο του Ντονέτσκ. Γύρω από το στρατόπεδο υπάρχουν πολλά σπίτια και καφενεία. Οι αντάρτες "έδωσαν τελεσίγραφο στους στρατιώτες κι εκείνοι δεν ήθελαν να παραδοθούν. Οι μαχητές της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισαν να πυροβολούν", είπε ο 49χρονος Σεργκέι.

Η ουκρανική Εθνοφρουρά επιβεβαίωσε την επίθεση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των αυτονομιστών. Η μονάδα αυτή της Εθνοφρουράς δεν είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, τον περασμένο Απρίλιο, στην περιοχή αυτή της ανατολικής Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών. Η κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο και έγινε αποδεκτή από τους αντάρτες λήγει στις 22:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η Δύση και η Ρωσία έχουν καλέσει την κυβέρνηση του Κιέβου να παρατείνει τη διάρκειά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ