Η ΕΕ καταδίκασε την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Γκουαϊδό

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν σήμερα το μέτρο που έλαβε η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας το οποίο επιτρέπει ενδεχόμενη προσαγωγή σε δίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, που θεωρείται από πολλές δυτικές χώρες ως ο ντε φάκτο αρχηγός του κράτους.

«Η ΕΕ καταδικάζει την απόφαση που έλαβε η μη αναγνωρισμένη Εθνική Συντακτική Συνέλευση να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Χουάν Γκουαϊδό. Η απόφαση αυτή συνιστά σοβαρή παραβίαση του Συντάγματος της Βενεζουέλας, καθώς και του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι εκ μέρους των 28 κρατών-μελών.

«Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν μια πολιτική έξοδο από την κρίση και οδηγούν σε περαιτέρω πόλωση και κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα», αναφέρεται στη δήλωση της ΕΕ. Η κρίση στη Βενεζουέλα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο. Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε ομόφωνα προχθές Τρίτη την «άσκηση ποινικής δίωξης» κατά του Χουάν Γκουαϊδό, κεντροδεξιού βουλευτή και προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS