Η Παναγία των Παρισίων αυξάνει τη δημοτικότητα του Μακρόν

Περισσότεροι από 6 στους 10 Γάλλους εκτίμησαν θετικά τη στάση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Mακρόν μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου, ο Μακρόν βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνει κατά 3%. Ο Γάλλος πρόεδρος χαίρει της θετικής κρίσης του 32% των ερωτηθέντων, επιστρέφοντας έτσι στα επίπεδα δημοφιλίας που είχε τον Σεπτέμβρη και πριν ξεσπάσει η κρίση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Την ίδια ώρα πρέπει να τονίσουμε πως ένα 67% των Γάλλων, σχεδόν 7 στους 10 δηλαδή, έχουν αρνητική γνώμη για τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα πάντα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του RTL και της εφημερίδας La Tribune.

Σε ό, τι αφορά βέβαια την αντίδραση Μακρόν μετά την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, 7 στους 10 Γάλλους αναφέρουν πως παρακολούθησαν το τηλεοπτικό του διάγγελμα την επομένη της καταστροφής. Από αυτούς, 62% έκριναν πως ο Γάλλος πρόεδρος κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πιο δημοφιλής ο Μακρόν από τον προκάτοχό του

Σε κάθε περίπτωση, ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει πιο δημοφιλής από τον προκάτοχό του στο Ελιζέ, Φρανσουά Ολάντ, που στο μέσο της θητείας του, δυο χρόνια μετά την εκλογή του στην γαλλική προεδρεία συγκέντρωνε μόλις 21% θετικών κρίσεων.

Ως πιο δημοφιλής μεταξύ των Γάλλων πολιτικών εμφανίζεται ο παραιτηθείς υπουργός περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Φιλίπ (ορισμένη από τον Εμανουέλ Μακρόν) Νικολά Ιλό, με ποσοστό 37%, ενώ τρίτη στη λίστα βρίσκεται η επικεφαλής των Γάλλων εθνικιστών Μαρίν Λε Πεν με 27%. Αίσθηση προκαλεί η δημοτικότητα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εμφανίζει ανοδική τάση με 27% θετικών κρίσεων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS