Αγία Σοφία - Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Ονειρευόμουν από μικρός να την απελευθερώσω

Αγία Σοφία - Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Ονειρευόμουν από μικρός να την απελευθερώσω

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, ζητώντας αυστηρές κυρώσεις για την Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις προκλήσεις αναφορικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

«Ήταν όνειρο από τα νιάτα μας να απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της σκλαβιάς της», είπε οΤούρκος πρόεδρος, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ακριβώς μια εβδομάδα πριν η Αγία Σοφία λειτουργήσει ως τζαμί. Μάλιστα είπε ότι πλέον έσπασαν αυτές οι αλυσίδες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι δεν τον δεσμεύει καμία από τις διεθνείς αντιδράσεις τονίζοντας: «Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι θέμα δική μας κυριαρχίας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι διεθνείς αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά είναι κενές περιεχομένου. Ανακοίνωσε επίσης ότι στην πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα παραβρεθούν 1.000 με 1.500 άτομα.

Όσον αφορά την Λιβύη ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει «τα αδέρφια» του μόνα τους.

 

https://twitter.com/PresserWatch/status/1284081585206239232?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1284081585206239232%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ferntogan-neaniko-oneiro-apeleytherosi-agias-sofias

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ