Αγχώθηκε ο Τσαβούσογλου και έστειλε επιστολές σε Ευρωπαίους ΥΠΕΞ: Μην πληγούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις για τις «ιδιοτροπίες» της Ελλάδας

Αγχώθηκε ο Τσαβούσογλου και έστειλε επιστολές σε Ευρωπαίους ΥΠΕΞ: Μην πληγούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις για τις «ιδιοτροπίες» της Ελλάδας

Να μην επηρεαστούν αρνητικά οι ευρωτουρκικές σχέσεις για τις «ιδιοτροπίες» και τις «φαντασίες» Ελλάδας και Κύπρου ζητεί ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με επιστολές του σε ομολόγους του κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χοσέπ Μπορέλ.

Ο Τσαβούσογλου έστειλε τις επιστολές αυτές με τις θέσεις της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «οι μονομερείς ενέργειες και οι συμμαχίες Ελλάδας και Κύπρου απέκλεισαν την Τουρκία, παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία και διάλογο» από την Αγκυρα και τη διοίκηση των Κατεχομένων.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά τη διπλωματική αντεπίθεση της ελληνικής κυβέρνησης και το κύμα υποστήριξης στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Επιμένει δε στον ισχυρισμό ότι η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και του Λιβάνου και καταδεικνύει, όπως λέει, την απροθυμία της Αθήνας να ξεκινήσει «έντιμο διάλογο» με την Αγκυρα.

«Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να πληγούν λόγω των ιδιοτροπιών και των φαντασιών της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων», προσθέτει ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ενώ κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε άδικη απόφαση κατά της Τουρκίας, «που έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα τις καλές της προθέσεις».

Ο Τσαβούσογλου είχε μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, μεταξύ άλλων της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Φινλανδίας, καθώς και με τον Ζοζέπ Μπορέλ. Ανάλογες επιστολές έστειλε και στον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τους ΥΠΕΞ των μόνιμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ, καθώς και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS