Αλλαγμένος ο Ερντογάν: Δηλώνει υπερήφανος για την συνθήκη της Λαζάνης

Αλλαγμένος ο Ερντογάν: Δηλώνει υπερήφανος για την συνθήκη της Λαζάνης

Ενας άλλος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την 96η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης. Ο Τούρκος πρόεδρος ξέχασε τα... «γκρίζα σημεία» και εκθείασε την συμφωνία που σύστησε το τουρκικό κράτος.

«Σήμερα, είμαστε υπερήφανοι για τον εορτασμό της 96ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, του ιδρυτικού εγγράφου της Δημοκρατίας της Τουρκίας» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του την Τετάρτη. και πρόσθεσε: «Αυτό το έτος αντιπροσωπεύει επίσης την εκατονταετηρίδα της έναρξης του αγώνα μας για ανεξαρτησία. Ο τουρκικός πόλεμος της Ανεξαρτησίας διεξήχθη ενάντια στους ισχυρότερους στρατούς της υφηλίου και επιστεγάστηκε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη σφραγίδα της ανεξαρτησίας της χώρας μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως συνέβαινε πριν από έναν αιώνα, έχει σήμερα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εξαλείψει κάθε απειλή που αφορά την ανεξαρτησία της, την επιβίωσή της και την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών της».

Οι κορώνες Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης, όμως αυτή δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί» έλεγε πριν από δύο χρόνια ο Ερντογάν που αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν' αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών» απαντούσε τότε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε την κυπριακή ΑΟZ

Φυσικά, ο Ερντογάν δεν ξέχασε τα ζητήματα στο Αιγαίο. Με αφορμή το μήνυμά του για την Συνθήκη της Λωζάνης είπε: «Τα πρόσφατα βήματα που έχουμε λάβει στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βόρεια Συρία έχουν δείξει την ευαισθησία μας στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του έθνους μας και των ‘Τουρκοκυπρίων’. Ουδεμία απειλή κυρώσεων, είτε μυστική είτε φανερή, δύναται να αποτρέψει την Τουρκία από τoν δίκαιο σκοπό της».

Η αναφορά Ερντογάν στον Κεμάλ Ατατούρκ

«Με αυτές τις σκέψεις, κατά την 96η επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης, μνημονεύω εκ νέου τον ιδρυτικό πατέρα της Δημοκρατίας μας, Γαζή Μουσταφά Κεμάλ, τους ευγενείς μάρτυρές μας και τους βετεράνους μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» είπε κλείνοντας το μήνυμά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που στα χρόνια της ηγεμονίας του μοιάζει να θέλει να... ξεθωριάσει την εικόνα του «πατέρα της τουρκικής δημοκρατίας» χάριν ενός πιο μεγαλοπρεπούς και συνδεδεμένου με την οθωμανική αυτοκρατορία αφηγήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS