Άλλαξε πορεία το Oruc Reis: Εκανε ξαφνική στροφή τη νύχτα και… επιστρέφει

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis: Εκανε ξαφνική στροφή τη νύχτα και… επιστρέφει

Στροφή 180 μοιρών έκανε τη νύχτα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ακολουθώντας με τα πλοία συνοδείας του και πάλι πορεία προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αλλαξε πορεία

Το σκάφος είχε εξέλθει το απόγευμα της Τετάρτης από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan αλλά και τα πολεμικά που το συνοδεύουν.

Ωστόσο, μετά τις 03.00 σήμερα άλλαξε πορεία, πλέοντας προς το λιμάνι της Αττάλειας και ξαφνικά, πριν τις 05.00 έστριψε και πάλι, παίρνοντας κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά σε πορεία παράλληλη με την προηγούμενη προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

oruc reis jpgΟι κινήσεις του τουρκικού σκάφους παρακολουθούνται διαρκώς από την ελληνική πλευρά και ελληνικά πολεμικά πλοία παραμένουν στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.
oruc reis radar 13 8Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι το Oruc Reis δεν προχώρησε σε σεισμικές έρευνες.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως έχει ρίξει καλώδια στη θάλασσα, σύμφωνα με όσα λένε αναλυτές, είναι αδύνατον να κατάφερε να διεξάγει έρευνες, λόγω του θορύβου που προκαλείται από την ταυτόχρονη λειτουργία των μηχανών τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.




googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS