Αντιδράσεις για την ανυπόγραφη επιστολή Τζόνσον: «Στα βήματα του Τραμπ»

Αντιδράσεις για την ανυπόγραφη επιστολή Τζόνσον: «Στα βήματα του Τραμπ»

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να στείλει στις Βρυξέλλες το αίτημα για παράταση του Brexit- όπως τον υποχρέωνε ο νόμος που πέρασε τον περασμένο μήνα η Βουλή- χωρίς όμως να το υπογράψει και να στείλει ταυτόχρονα ακόμη μία επιστολή, με την οποία επί της ουσίας ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία και αμηχανία στην Ε.Ε.


Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να συγκρίνουν τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού με τις τουλάχιστον αντισυμβατικές διπλωματικές πρακτικές του Αμερικανού προέδρου. «Έρχεται κατευθείαν από το το εγχειρίδιο Τραμπ και πρέπει να σταματήσουμε τον Μπόρις Τζόνσον» έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Λέιμι και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη Βρετανία στο δρόμο «της αναρχίας και της ανομίας».


Για «ανώριμη άρνηση» και «αλαζονική αίσθηση ότι είναι υπεράνω του νόμου» έκανε λόγο από την πλευρά του και ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Μακντόνελ, υπογραμμίζοντας ότι με τη στάση του ο Τζόνσον περιφρονεί τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη.


Σκληρή γλώσσα και από την βουλευτή του σκωτσέζικου SNP, που έκανε λόγο για «αξιοθρήνητη» κίνηση. Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Σκωτίας αναμένεται να εξετάσει τη Δευτέρα προσφυγή με την οποία επιδιώκεται να αναγκαστεί ο Τζόνσον να συμμορφωθεί με τον νόμο Μπεν.


Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι έλαβε τις επιστολές και απέφυγε να σχολιάσει την αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενη πρακτική, σημειώνοντας απλώς πως θα αρχίσει άμεσα διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πώς θα αντιδράσουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ