Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες - πιλότοι εξόκειλαν και αργοπεθαίνουν νότια του Περθ [βίντεο]

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες - πιλότοι εξόκειλαν και αργοπεθαίνουν νότια του Περθ [βίντεο]

Δεκάδες φάλαινες - πιλότοι (ή μαυροδέλφινα), κήτη που μπορούν να φτάσουν έως και έξι μέτρα μήκος, εξόκειλαν σε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας.

Ο συνολικός αριθμός των μαυροδέλφινων που εξόκειλαν στον όρμο Τόμπι, νότια του Περθ, ενδέχεται να φτάνει τα 160, με τις πιθανότητες επιβίωσής τους να είναι ελάχιστες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Είκοσι έξι από αυτά ήταν ήδη νεκρά, όταν βρέθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πάρκων και Πανίδας της πολιτείας Δυτική Αυστραλία, η οποία απέστειλε εσπευσμένα στην περιοχή «εργαζόμενους σε υπηρεσίες προστασίας της φύσης, ειδικούς των επιστημών της θάλασσας και κτηνιάτρους».

Αυστραλία: Η ευθανασία των κητών η πιο ενδεδειγμένη λύση

Το προσωπικό που εστάλη εκεί θα προσπαθήσει να τραβήξει κάποια από τα κήτη στα ανοιχτά, αλλά «η ευθανασία των κητών που εξοκείλουν δείχνει εν γένει να αποτελεί τη λύση» την πιο ενδεδειγμένη, για να γλιτώσουν από ένα παρατεταμένο μαρτύριο, υπογραμμίζει η Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι ολοένα και συχνότερα εντοπίζονται κήτη που έχουν εξοκείλει μαζικά σε ακτές στον κόσμο, με τα αίτια του φαινομένου αυτού να μην έχουν εξακριβωθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, τον Ιούλιο, δεκάδες μαυροδέλφινα πέθαναν, αφού εξόκειλαν στην ακτή Τσέινες, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά του όρμου Τόμπι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ