Αυστραλία: Γυναίκα υπουργός κατήγγειλε ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν

Αυστραλία: Γυναίκα υπουργός κατήγγειλε ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν

Η αστυνομία στην Αυστραλία ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελία της βουλευτής του Κουίνσλαντ και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μπρίτανι Λάουγκα ότι την νάρκωσαν και της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Η αυστραλή αναπληρώτρια υπουργός Μπρίτανι Λάουγκα, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση σε νυχτερινή έξοδο στην εκλογική της περιφέρεια Yeppoon.

“Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα και, τραγικά, συμβαίνει σε πολλούς από εμάς”, δήλωσε.

Το περιστατικό έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πρόσφατη βία κατά των γυναικών ενώ η 37χρονη Lauga, μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου, όπως γράφει το BBC.

Αυστραλία: Παρουσία ναρκωτικών στον οργανισμό υπουργού που καταγγέλει βιασμό

“Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό μου, τις οποίες δεν είχα πάρει”, ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στα social media, προσθέτοντας ότι η ουσία την είχε επηρεάσει “σημαντικά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lauga ήρθε σε επαφή με άλλες γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν ναρκωθεί το ίδιο βράδυ.

“Δεν είναι εντάξει. Θα έπρεπε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κοινωνικοποίηση στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να “θεραπευτεί σωματικά και συναισθηματικά”.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει επιπλέον αναφορές στην ίδια περιοχή, αλλά ζητά από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να επικοινωνήσει μαζί της.

Η Lauga εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ