Στο Βερολίνο και ο Πούτιν για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Στο Βερολίνο και ο Πούτιν για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί στο Βερολίνο την Κυριακή, συμμετέχοντας στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

Την απόφαση να ταξιδέψει ο Πούτιν στη γερμανική πρωτεύουσα και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Aς σημειωθεί ότι σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις που έγιναν πρόσφατα στη Μόσχα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στην Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, ο Λαβρόφ εξέφρασε τη λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα…Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Λαβρόφ: «Σάρατζ και Χαφτάρ αρνούνται να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπολέμους, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ Σάρατζ και τον ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, παραμένει «τεταμένη». «Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», είπε.

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου, οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ