Βίντεο-ντοκουμέντο: Εδώ σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο-ντοκουμέντο: Εδώ σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Ενα βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δείχνει το κρησφύγετο όπου βρήκε το θάνατο από αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας ο ηγέτης του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Τα βομβαρδισμένα ερείπια καπνίζουν ακόμη, ενώ τρύπες στο έδαφος και στο κτίριο μαρτυρούν την σύντομη μάχη που δόθηκε.

 

 

Τραμπ: Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κλαίγοντας

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε ότι ο αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε αφού έφτασε στο τέλος ενός τούνελ, κλαίγοντας.

«Εντεκα παιδιά γλίτωσαν. Όσοι έμειναν με τον Μπαγκντάντι- στο τούνελ πήρε μαζί του τρία παιδιά – σκοτώθηκαν. Τον κυνήγησαν τα σκυλιά μας. Πυροδότησε γιλέκο και σκοτώθηκε μαζί με τα παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς ότι ο αρχηγός του ISIS ενεργοποίησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν δύο ώρες στο κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες στο τέλος της επιχείρησης.

Τραμπ: Ο Μπαγκντάντι πέθανε σαν δειλός, σαν σκύλος

«Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που τό’ βαλε στα πόδια για να σωθεί», είπε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσπώντας κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος», είπε σε άλλο σημείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας, για την υποστήριξή τους σε μια «πολύ επικίνδυνη αποστολή».

Ο Τραμπ παρακολουθούσε την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς έγινε η επιχείρηση για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Προσγειωθήκαμε με οκτώ ελικόπτερα, οι κομάντος μας άνοιξαν τρύπες στους τοίχους καθώς οι είσοδοι ήταν παγιδευμένες. Το παρακολουθούσα με άλλα στελέχη από την αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου σαν να βλέπαμε ταινία. Ήταν μια πτήση δέκα λεπτών πάνω από μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Η άφιξη και η αναχώρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σκληρή αντίσταση», περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS