Βουδαπέστη: Νέες διαδηλώσεις κατά του Όρμπαν για τις εργασιακές σχέσεις

Βουδαπέστη: Νέες διαδηλώσεις κατά του Όρμπαν για τις εργασιακές σχέσεις

Δυναμική κινητοποίηση κατά του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουδαπέστη, όπου περίπου 3.000 πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους σε πακέτο μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις στην Ουγγαρία.


Επρόκειτο για την τρίτη νύχτα διαμαρτυριών για τον νέο νόμο που προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά για 400 ώρες τον χρόνο -δύο μήνες επιπλέον- και να τους αποζημιώνουν για τη δουλειά τους εντός τριών ετών.

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός Όρμπαν παρουσίασε το πακέτο μέτρων ως ένα μέσο που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, ενώ ταυτόχρονα θα καλύψει τη ζήτηση για εργατικά χέρια, κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η κυβέρνησή του «δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μετατρέψουν τους υπαλλήλους τους σε σκλάβους».

Η διαδήλωση διοργανώθηκε άτυπα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τις προηγούμενες νύχτες και κινητοποίησε υποστηρικτές τόσο της ουγγρικής αριστεράς, όσο και της άκρας δεξιάς. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τα επεισόδια προσήχθησαν 51 άτομα ενώ 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
Πάντως μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να γίνει την Κυριακή στη Βουδαπέστη, με διοργανωτές αυτή τη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα.

Να σημειωθεί ότι ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κάνει λόγο για «συγκεντρώσεις βανδάλων πληρωμένων από τον Σόρος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS