Βραζιλία: Χαμός στα social με το «bromance» του Μακρόν με τον Λούλα

Βραζιλία: Χαμός στα social με το «bromance» του Μακρόν με τον Λούλα

Η ζεστή φιλική σχέση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Λούλα ντα Σίλβα, όπως αποτυπώθηκε και σε φωτογραφίες από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Βραζιλία, προκάλεσε χαμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη λατινοαμερικανική χώρα.

Στη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού του στη Βραζιλία ο 46χρονος Μακρόν πόζαρε με πλατύ χαμόγελο στο φακό ενώ αγκάλιαζε θερμά τον 78χρονο Λούλα – ειδικά σε μια επίσκεψή τους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Πολλές από τις φωτογραφίες αυτές έγιναν viral στα social media στη Βραζιλία με πολλούς χρήστες να τις μοντάρουν και να τις σχολιάζουν δηκτικά.

Μια απ’ αυτές, στην οποία εικονίζονται Μακρόν και Λούλα με σηκωμένα τα χέρια κάτω από ένα μεγάλο δέντρο, μονταρίστηκε έτσι ώστε να δείχνει τους δύο ηγέτες να κρατούν κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς.

Σε μια άλλη φωτό Μακρόν και Λούλα κρατιούνται χέρι-χέρι ατενίζοντας χαμογελαστοί τον ορίζοντα στη διάρκεια βαρκάδας στον Αμαζόνιο.

«Θα παντρευτούν στον Αμαζόνιο και θα κάνουν μήνα του μέλιτος στο Παρίσι», σχολίασε αστειευόμενος ένας χρήστης της πλατφόρμας Χ, ενώ άλλοι είπαν ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα γαμήλιο άλμπουμ.

Οι εγκάρδιες σχέσεις του Μακρόν με τον Λούλα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον πάγο που επικρατούσε εταξύ του Γάλλου προέδρου και του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε προβεί, μάλιστα, και σε υβριστικά σχόλια για την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

Το ταξίδι του Μακρόν ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη στη Μπραζίλια, όπου θα τον υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο ο Λούλα. Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ένα σχέδιο πράσινης επένδυσης ύψους ενός δις. δολαρίων για τον Αμαζόνιο, αλλά και αμυντική συνεργασία στον τομέα της ναυπήγησης υποβρυχίων.

Η Γαλλία, η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και η Βραζιλία, η ένατη μεγαλύτερη θεωρούνται βασικοί παίκτες στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, όπου κυριαρχούν ΗΠΑ και Κίνα. Το Παρίσι θεωρεί τη Μπραζίλια γέφυρα σύνδεσης με μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, τις φωνές των οποίων προσπαθεί να ενισχύσει η Βραζιλία με την προεδρία της στη G20 και τη συμμετοχή στην ομάδα BRICS+.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ