Βρετανία: Οι βουλευτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Βρετανία: Οι βουλευτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Με μία ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ο Μπόρις Τζόνσον έχει τώρα τη δύναμη να επιβάλλει το σχέδιό του για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου. Κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η Ντάουνινγκ Στριτ δεν θα δώσει τη δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίσουν επί παράτασης ούτε του Brexit, αλλά και ούτε της μεταβατικής περιόδου, που εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. 

Την ερχόμενη Παρασκευή, την επόμενη της ομιλίας της βασίλισσας Ελισσάβετ με την οποία και ανοίγουν οι εργασίες του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση τη Συμφωνία Αποχώρησης. Είναι η δεύτερη φορά που θα την φέρει στη Βουλή ο Μπόρις Τζόνσον και αυτή τη φορά δεν προβλέπονται εκπλήξεις. Στις αρχές Ιανουαρίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Βάσει προγράμματος θα έχουμε μία τριήμερη συζήτηση με την κατάθεση τροπολογιών. Αμέσως μετά η συμφωνία θα παραπεμφθεί στη Βουλή των Λόρδων η οποία θα κληθεί να ολοκληρώσει την διαδικασία ψήφισης της, μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, για να επιστρέψει και πάλι στην Βουλή των Κοινοτήτων για τρίτη ανάγνωση και ψήφιση των τροπολογιών.

Η τρίτη και τελική φάση αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ