Βρετανία: Πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, φέρεται να οδεύει να προς ευρεία πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, αναμένεται να πάρει 68 έδρες, καταφέρνοντας μάλιστα βαριές απώλειες στους Εργατικούς, σε περιοχές που θεωρούνται προπύργιά τους.

Αν οι Βρετανοί προσέρχονταν στις κάλπες σήμερα, οι Τόρις του Τζόνσον θα εξασφάλιζαν 359 έδρες (+42 από τις προηγούμενες εκλογές, το 2017) ενώ οι Εργατικοί, η αξιωματική αντιπολίτευση του Τζέρεμι Κόρμπιν, θα υφίσταντο βαριά ήττα καταλαμβάνοντας 211 έδρες (–51), σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, την πρώτη της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας που συμπεριλαμβάνει προβλέψεις για το πώς θα μεταφραστεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε αριθμούς εδρών. Εάν η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πιο ευρεία νίκη των Συντηρητικών από το 1987 και τον θρίαμβο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Τα κέρδη των Τόρις αναμένεται να καταγραφούν πάνω απ’ όλα «σε βάρος των Εργατικών στον Βορρά και στα Μίντλαντς», στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος πολιτικών ερευνών του ινστιτούτου YouGov, τον Κρις Κέρτις. Το YouGov προβλέπει πως οι Τόρις θα αποσπάσουν 47 έδρες: 44 από τους Εργατικούς, δύο από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και εκείνη του πρώην προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου.

Βρετανία: Βλέπουν άνοδο του SNP

Μια από τις μικρότερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Κοινοτήτων, οι Σκοτσέζοι εθνικιστές του SNP, αναμένεται να αυξήσουν θεαματικά τη δύναμή τους, από τις 8 έδρες στις 43. Πολύ πιο ανεπαίσθητη θα είναι η άνοδος της κοινοβουλευτικής δύναμης των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (+1, στις 13), ενώ για τους ουαλούς εθνικιστές, το Plaid Cymru (4), όπως και για τους Πράσινους (1), τα ευρήματα του YouGov αναγγέλλονται διατήρηση του status quo. Το Κόμμα του Brexit, του Νάιτζελ Φαράζ, δεν προβλέπεται να εξασφαλίσει καμιά έδρα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε ασυνήθιστα μεγάλο δείγμα 100.000 ψηφοφόρων, τις επτά τελευταίες ημέρες. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, αυτή των προσωπικών συνεντεύξεων, είχε επιτρέψει την ακριβή πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών του 2017, ότι δηλαδή κανένα κόμμα δεν θα εξασφάλιζε πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες δημοσκοπήσεις, που έφεραν τους Τόρις να επικρατούν.

Αν συνυπολογιστούν τα περιθώρια στατιστικού σφάλματος του μοντέλου του YouGov, οι Συντηρητικοί θα καταλάβουν από 328 ως 385 έδρες, ωστόσο επισημαίνεται ότι υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι να αλλάξουν γνώμη μέχρι τη 12η Δεκεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ