Brexit: Εκλογές πριν από τις 31 Οκτωβρίου και εκστρατεία ενημέρωσης το σχέδιο του Τζόνσον

Brexit: Εκλογές πριν από τις 31 Οκτωβρίου και εκστρατεία ενημέρωσης το σχέδιο του Τζόνσον

Πρόσω ολοταχώς για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. (με ή χωρίς συμφωνία) έχει βάλει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και για τον λόγο κινείται σε δύο άξονες: αφενός τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν από τις 31 Οκτωβρίου και αφετέρου μία πολύ μεγάλη και δαπανηρή εκστρατεία ενημέρωσης δύο μήνες προτού εκπνεύσει η διορία του Brexit.


Η βρετανική κυβέρνηση εγκαινίασε το Σάββατο το λεγόμενο «Ετοιμαστείτε για το Brexit», μία εκστρατεία ενημέρωσης, εν όψει της 31ης Οκτωβρίου. Ακόμη και το σενάριο των πρόωρων εκλογών, που φουντώνει μέρα με τη μέρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Βρετανό πρωθυπουργό, καθώς «πολύ έντονες φήμες», σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Guardian, θέλουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών αυτήν την εβδομάδα μεν, αλλά τη διεξαγωγή τους πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Η εκστρατεία, το κόστος της οποίας μπορεί να αγγίξει τα 100 εκατ. στερλίνες σύμφωνα με αναφορές, ξεκίνησε επισήμως το Σάββατο με την έναρξη της λειτουργίας μίας διαδικτυακής κυβερνητικής υπηρεσίας (gov.uk/brexit), όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται ενόσω ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα.

Εντός των επόμενων ημερών μάλιστα, στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην τηλεόραση. Στόχος της εκστρατείας, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, είναι να «ενισχυθεί η κοινή ευθύνη», ενόσω η χώρα προετοιμάζεται για το Brexit.

Καθώς η Βρετανία βιώνει ίσως την πιο σοβαρή πολιτική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της, η κυβέρνηση επιμένει ότι το αφήγημα του Brexit θα κλείσει οριστικά στις 31 Οκτωβρίου.

Για τον λόγο αυτό, στόχος είναι η άρτια ενημέρωση των πολιτών, από τους Βρετανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο μέλλον στην Ε.Ε. και δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι έως τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εξαγωγές σε κράτη-μέλη της Ένωσης. Η ενημέρωση περιλαμβάνει από προσωπικές απαντήσεις μέσω της κυβερνητικής ιστοσελίδας έως σεμινάρια.

Το μείζον ζήτημα ωστόσο είναι εάν πράγματι η Βρετανία θα βρεθεί εκτός Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου ή θα οδηγηθεί πρόωρα στις κάλπες. ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει έτοιμος να τινάξει στον αέρα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του και να αποπέμψει δεκάδες αντάρτες Τόρις που σκοπεύουν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την περίοδο μάλιστα που η βρετανική αντιπολίτευση συσπειρώνεται για να σταματήσει πάση θυσία ένα καταστροφικό no deal Brexit.

Οι επικριτές του no deal Brexit στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος κάνουν λόγο για μία προσπάθεια του Τζόνσον να τους αφήσει εκτός κόμματος, ενώ η βρετανική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να καταθέσει αύριο στη βουλή νομοθεσία, προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια του πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, το Εργατικό Κόμμα, όπως επανέλαβε σήμερα ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν, θα στηρίξει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS