Βρυξέλλες: «Εξουδετερώθηκε» καμικάζι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Βρυξέλλες: «Εξουδετερώθηκε» καμικάζι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού των Βρυξελλών, καθώς και της Γκραν Πλας, διέταξαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης, «εξουδετερώνοντας» έναν ύποπτο μετά από έκρηξη μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα, χωρίς να διευκρινίζεται η κατάσταση της υγείας του υπόπτου.

Σύμφωνα με το BBC, ο ύποπτος δέχθηκε τα πυρά στρατιωτών που περιπολούσαν στον σταθμό.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο βελγικά ΜΜΕ, η αστυνομία «εξουδετέρωσε» άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.
Τα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου σημειώνουν πως ο ύποπτος έφερε μαζί του βαλίτσα, η οποία πιθανώς ήταν γεμάτη με εκρηκτικά.

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (...) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος μετέβη στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων, κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

https://www.youtube.com/watch?v=24FsSjpn3eY

https://www.youtube.com/watch?v=YbHwhXYWVfU

https://www.youtube.com/watch?v=5YqMlM95KUk

 

 

Οι πρώτες ανακοινώσεις από την αστυνομία

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες που περιπολούσαν στον σταθμό, έπειτα από «μικρή έκρηξη», ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι το άτομο αυτό φορούσε γιλέκτο με εκρηκτικά και δεν αποσαφήνισε αν το πρόσωπο αυτό είναι ζωντανό.

«Υπήρξε ένα περιστατικό στον κεντρικό σταθμό. Εγινε μία έκρηξη κοντά σε ένα πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που ήταν εκεί. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στον σταθμό και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ