Διάγγελμα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Στις 24 Ιουλίου ανοίγει για προσευχή»

Διάγγελμα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Στις 24 Ιουλίου ανοίγει για προσευχή»

Διάγγελμα στον τουρκικό λαό για την Αγιά Σοφιά απευθύνει ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στις 24 Ιουλίου θα γίνει προσευχή στην Αγιά Σοφιά. «Η Αγία Σοφία θα αρχίσει να λειτουργεί ως τζαμί μετά από 86 χρόνια. Εύχομαι αυτή η απόφαση να είναι επωφελής για όλη την ανθρωπότητα. Οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους», είπε ο Ερντογάν.

«Η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλους πολύ πιο ειλικρινά και πιο ελεύθερα. Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για να λατρεύουμε με προσευχή την Παρασκευή την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020».

 

https://www.youtube.com/watch?v=X0vMSxoFBOw&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=X0vMSxoFBOw&feature=emb_logo

 

Η UNESCO θα επανεξετάσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Η UNESCO ανακοίνωσε απόψε ότι η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα αξιολογήσει εκ νέου το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ανακήρυξε τζαμί, νωρίτερα σήμερα.

«Είναι λυπηρό που η απόφαση της Τουρκίας δεν ήταν αντικείμενο διαλόγου, ούτε υπήρξε κάποια γνωστοποίηση νωρίτερα», ανέφερε η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοίνωσή της.

«H UNESCO καλεί τις τουρκικές αρχές να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση διάλογο προκειμένου να αποφευχθεί η οπισθοχώρηση από την παγκόσμια αξία αυτής της σπάνιας κληρονομιάς, η διατήρηση της οποίας θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην επόμενη συνεδρίασή της», πρόσθεσε η διευθύντρια της UNESCO, Οντρεΐ Αζουλέ.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS