Διευρύνει τη λίστα των χωρών με υποχρεωτική καραντίνα η Βρετανία

Διευρύνει τη λίστα των χωρών με υποχρεωτική καραντίνα η Βρετανία

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσοι φθάνουν από τη Γαλλία και άλλα κράτη από αύριο Σάββατο, διότι ο δείκτης αναπαραγωγής του κορωνοϊού στη χώρα αυτή είναι πολύ υψηλός, γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.


Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, που ανησυχεί για τον κίνδυνο να ενσκήψει το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, προσέθεσε επίσης την Ολλανδία, τη Μάλτα, το Μονακό, τα νησιά Τερκς και Κάικος και την Αρούμπα στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις οποίες θα τίθενται σε καραντίνα. Ισπανία και Βέλγιο είχαν ήδη προστεθεί στη λίστα πρόσφατα.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει» να αφαιρεθούν οι χώρες αυτές από τον κατάλογο των κρατών όπου τα ταξίδια θεωρούνται ασφαλή για «να διατηρήσουμε τον δείκτη των μολύνσεων χαμηλά», ανέφερε ο Σαπς μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «χαμηλά» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση. «Αν φθάνετε στο ΗΒ από τους προορισμούς αυτούς μετά τις 04:00 το Σάββατο θα πρέπει να τίθεστε σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη χώρα που αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας ήταν η Γαλλία. Το Παρίσι εξέφρασε λύπη για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και διεμήνυσε ότι θα εφαρμόσει «μέτρο ανταπόδοσης» της κίνησης, μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, που εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter.

Πρόκειται για «μια βρετανική απόφαση για την οποία λυπούμαστε και θα οδηγήσει σε μέτρο ανταπόδοσης, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της ομαλότητας το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο υφυπουργός (@cbeaune).

Στη Γαλλία καταγράφηκαν πάνω από 2.500 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Πέμπτη, επίπεδο στο οποίο η χώρα είχε να φθάσει από τα μέσα του Απριλίου, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό περιορισμό.

Η επανεπιβολή της καραντίνας πλήττει πολλούς από τους προορισμούς που προτιμούν οι Βρετανοί για τουρισμό εν μέσω του καλοκαιριού, ενώ ο τομέας του τουρισμού πασχίζει να επιβιώσει.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνησή του θα είναι ανελέητη στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή νέων κρουσμάτων μόλυνσης.

Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με εκείνη που είχε υιοθετήσει η κυβέρνησή του νωρίτερα φέτος, όταν επικρινόταν διότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα την ώρα που πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μολυνθεί πιστεύεται ότι συνδέονταν με ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως στην Ιταλία.
Η πολιτική της επιβολής καραντίνας άρχισε να εφαρμόζεται μόλις τον Ιούνιο.

Για τους βρετανούς τουρίστες, η Γαλλία είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, πίσω από την Ισπανία. Η Γαλλία θεωρείται εξάλλου η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τους παραθεριστές από τον ΗΒ στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS