Διώξεις σε 6 αστυνομικούς στην Ατλάντα για χρήση τέιζερ σε φοιτητές

Διώξεις σε 6 αστυνομικούς στην Ατλάντα για χρήση τέιζερ σε φοιτητές

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται έξι αστυνομικοί στην Ατλάντα κατηγορούμενοι για επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου χτύπησαν με όπλα τέιζερ δύο φοιτητές και τους έβγαλαν από το αυτοκίνητό τους ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Πολ Χάουαρντ, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να επιβληθούν ποινές φυλάκισης πολλών ετών στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Μεσάια Γιανγκ, 22 ετών και της 20χρονης φίλης του, Τανίγια Πίλγκριμ. «Η συμπεριφορά τους σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο στην πόλη της Ατλάντας», είπε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία ήταν παρόντες ο Γιανγκ και η Πίλγκριμ.

Στο βίντεο που προβλήθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων διακρίνονται οι αστυνομικοί να σταματούν το αυτοκίνητο, να δίνουν εντολές και να πυροβολούν με ένα όπλο τέιζερ. Στη συνέχεια βγάζουν την Πίλγκριμ, που ουρλιάζει, από το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι δύο φοιτητές αντιστάθηκαν ή ότι συνιστούσαν απειλή για τους αστυνομικούς.

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κίσα Λανς Μπότομς είπε την Κυριακή ότι η ίδια και ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσισαν να απολύσουν δύο από τους αστυνομικούς, αφού εξέτασαν το βίντεο που είχε τραβηχθεί από τις κάμερες που φέρουν επάνω τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κυμαίνονται από διακεκριμένη επίθεση μέχρι πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο της Πίλγκριμ.

«Αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής τώρα που αυτά τα τέρατα έφυγαν από τον δρόμο», σχολίασε ο Γιανγκ, ο οποίος είναι τελειόφοιτος στο Κολέγιο Μόρχαουζ και έσπασε τον καρπό του στο επεισόδιο αυτό. «Προχωράμε μπροστά, απλώς χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

Ο Βινς Τσάμπιον, περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Αδελφότητας Αστυνομικών, είπε ότι είναι άδικη η απόφαση άσκησης δίωξης στους αστυνομικούς χωρίς να έχει προηγηθεί εκτεταμένη έρευνα, προσθέτοντας ότι κανένας τους δεν κλήθηκε να δώσει κατάθεση. «Πιστεύουμε ότι είναι πρόωρο», είπε ο Τσάμπιον, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο Χάουαρντ και η Μπότομς προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και όχι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα. «Γιατί οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους φοιτητές; Δεν γνωρίζουμε την απάντηση», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS