Εισβολή των τζιχαντιστών στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων - Μαίνονται οι μάχες με τον στρατό

Εισβολή των τζιχαντιστών στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων - Μαίνονται οι μάχες με τον στρατό

Αεροπορικές επιδρομές διεξάγει ο στρατός των Φιλιππίνων προκειμένου να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μαράουι, στο νησί Μιντανάο, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 70.000 εγκατέλειψαν την πόλη έπειτα από την εισβολή των τζιχαντιστών και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και το στρατό.

«Οι εναέριες επιθέσεις σε συγκεκριμένους στόχους έχουν ως στόχο να εμποδίσουν παράπλευρες απώλειες και γίνονται σε συγκεκριμένους στόχους αντίστασης για να προστατέψουν τις δυνάμεις μας και για να επισπεύσουν το τέλος της τρομοκρατίας», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Restituto Padilla, σύμφωνα με το Επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων των Φιλιππίνων.

Οι τζιχαντιστές, καθώς εισήλθαν στην πόλη, έβαλαν φωτιά σε εκκλησίες και σε διάφορα κτίρια, ενώ οι μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους ανεμίζουν στην πόλη. Οι εικόνες που περιέγραψαν κάτοικοι στο CNNi συγκλονίζουν: ουρές αυτοκινήτων, όπου έχουν φορτώσει τα υπάρχοντά τους οι κάτοικοι της πόλης, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους μαχητές του ISIS.

Στρατιωτικός νόμος

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλο το νησί και έχει εκφράσει την επιθυμία να τον επεκτείνει μέχρι το τέλος του έτους. Το Σύνταγμα της χώρας επιτρέπει μόνο για 60 ημέρες την επιβολή στρατιωτικού νόμου, εφόσον εγκριθεί από τους βουλευτές. Ωστόσο, 15 από τους 23 γερουσιαστές υπέγραψαν ψήφισμα υποστηρίζοντας την απόφαση του προέδρου.

Η βία στο νησί Μιντανάο, αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ημέρες έπειτα από μια επιχείρηση του στρατού με στόχο τον ηγέτη των παραστρατιωτικών, ο οποίος πέρυσι ορίστηκε ως το «εμίρης του ISIS» στη νοτιοανατολική Ασία.
Φοβούμενος ότι θα συλληφθεί, ο Χαπίλον, εξέπεμπε «σήμα κινδύνου», ζητώντας ενισχύσεις από την τοπική ισλαμιστική ομάδα, που σχετίζεται με τον ISIS. Η ανταπόκριση ήταν άμεση με εκατοντάδες μαχητές να βάζουν φωτιά σε κτίρια, να παίρνουν ομήρους και να μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ