Γερμανία: Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Γερμανία: Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν υποχρεωθεί χθες βράδυ να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, αφότου εντοπίστηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Αννόβερο, μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι αρχές της πόλης των 500.000 κατοίκων, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση για προληπτικούς λόγους μετά τον εντοπισμό της βόμβας 250 κιλών.

Μετά την εξουδετέρωση του μηχανισμού, ανακοίνωσαν στη 01:07 (τοπική ώρα, 02:07 ώρα Ελλάδας) πως οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς κίνδυνο.

Βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύπτονται τακτικά στη Γερμανία, η οποία ήταν στόχος εντατικών βομβαρδισμών από τους συμμάχους, ιδιαίτερα το Βερολίνο, όπου μια αμερικανική βόμβα καταστράφηκε τον Ιούνιο κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.

Η μεγαλύτερη από το 1945 απομάκρυνση κατοίκων για τον λόγο αυτόν έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο 2017 στη Φρανκφούρτη, όπου είχε βρεθεί μια τεράστια βρετανική βόμβα με γόμωση 1,4 τόνου. Εξήντα πέντε χιλιάδες κάτοικοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περίπου το 10% των εκατομμυρίων βομβών που είχαν πέσει στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν είχε εκραγεί, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες τους οποίους επικαλείται το εβδομαδιαία περιοδικό Der Spiegel.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS