Παραλήρημα Ερντογάν για την Κύπρο: «Αν δεν σταματούσαμε θα ήταν όλη δική μας»

Παραλήρημα Ερντογάν για την Κύπρο: «Αν δεν σταματούσαμε θα ήταν όλη δική μας»

Ομιλία-πρόκληση πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σε γέυμα με αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και κατά την ομιλία του χαιρέτησε τα μέλη του «ηρωικού τουρκικού στρατού που υπηρετούν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα (σ.σ. διάστημα του Ραμαζανίου)...Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι για άλλη μια φορά επιτυχία σε κάθε έναν από τους στρατιώτες μας που υπηρετούν με κόστος της ζωής τους για την επιβίωση του κράτους μας και την ασφάλεια του έθνους μας», δήλώσε.

«Ειρηνευτική» η τουρκική εισβολή στην Κύπρο κατά τον Ερντογάν

Υπενθυμίζοντας ότι σήμερα είναι η 109η επέτειος της Ναυτικής Νίκης του Τσανάκκαλε, ο Ερντογάν είπε: «Πρώτον, επισκεφθήκαμε τους αγαπημένους μας μάρτυρες στο Τσανάκκαλε σήμερα το πρωί... Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω το έλεος του Θεού για τους μάρτυρες μας που έπεσαν στο έδαφος για την πατρίδα, τη σημαία, την ελευθερία και την τιμή τους κατά τη διάρκεια των πολέμων του Τσανάκκαλε, του πολέμου της ανεξαρτησίας μας, της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της 15ης Ιουλίου.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας πριν από μισό αιώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, 498 στρατιώτες μας από τις τέσσερις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, έπεσαν μάρτυρες. Παρ' όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ούτε οι Τουρκοκύπριοι».

«Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι όλη δική μας»

Ανέφερε δε μάλιστα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει τότε την Κύπρο ολόκληρη δική της.

«Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνέχισε μάλιστα, σημειώνοντας ότι «αν θέλουμε να ζήσουμε στην ίδια μας την πατρίδα ποτισμένη με το αίμα των μαρτύρων με έναν ελεύθερο, έντιμο, και ειρηνικό τρόπο, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τα σχέδια και να αφήσουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες στην αρχή τους. Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατού είναι για μας κάτι περισσότερο από επιλογή, είναι υποχρέωση. Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος, ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο ο δικός μας καρπός, η δική μας δύναμη, τα δικά μας ανεπτυγμένα μέσα και δυνατότητες μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας».

Έπαινος για την πολεμική βιομηχανία της χώρας του ο Ερντογάν

Αναφερόμενος στην πολεμική βιομηχανία της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «πρέπει να το προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Τώρα έχουμε κατασκευάσει το αεροπλανοφόρο μας. Τι λέμε, δεν είναι αρκετό. Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο δεύτερο αεροπλανοφόρο. Ο διοικητής των ναυτικών μας δυνάμεων εργάζεται αυτή τη στιγμή με την ομάδα του. Και συνεχίζουμε την έρευνά μας. Και όπως ξέρετε, τα αεροσκάφη μας βρίσκονται στα μισά. Εκτός από αυτό, προσπαθούμε επίσης να κατασκευάσουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια κάτω από τη θάλασσα. Θεού θέλοντος, θα πετύχουμε και σε αυτό. Θα αναλάβουμε και αυτή τη δουλειά. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα και θα το πετύχουμε. Γνωρίζουμε από πρόσφατες πικρές εμπειρίες ότι, όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη ούτε οι διεθνείς δομές των οποίων καθήκον είναι να προστατεύουν την παγκόσμια ειρήνη είναι χρήσιμες».

Αγώνας κατά της τρομοκρατίας

Δηλώνοντας ότι παρέχεται κάθε είδους υποστήριξη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του σκληρού αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Ερντογάν δήλωσε: «Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα της στρατηγικής μας για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, την οποία εφαρμόζουμε υπομονετικά εδώ και αρκετό καιρό, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας. Με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, τα δικά μας πυρομαχικά, τα τοπικά και εθνικά μας όπλα, βρίσκουμε όπου υπάρχει τρομοκράτης και τον αποκεφαλίζουμε».

«Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεών μας, σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις μισθωμένες αγέλες δολοφόνων, οι οποίες είναι πλέον θνησιγενείς, στριμωγμένες και στα όρια της εξαφάνισης, να ανθίσουν και πάλι και να αποτελέσουν ξανά ενόχληση για το έθνος μας. Δεν θα επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση ενός τρομοκρατικού κράτους πέρα από τα νότια σύνορά μας, ανεξάρτητα από το ποιανού σχέδιο είναι αυτό. Θα εγγυηθούμε πλήρως την ασφάλεια των ιρακινών συνόρων μας από αυτό το καλοκαίρι, και θα ολοκληρώσουμε οριστικά τις εκκρεμότητές μας στη Συρία. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Τουρκία εντελώς απαλλαγμένη από τη σκοτεινή σκιά της τρομοκρατίας», υπογράμμισε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ