Ερντογάν: Δεν θα δεχθούμε ποτέ ένα ανέντιμο ισραηλινό κράτος που εκτελεί αθώους

Ερντογάν: Δεν θα δεχθούμε ποτέ ένα ανέντιμο ισραηλινό κράτος που εκτελεί αθώους

Άστραψε και βρόντηξε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ,  του Ισραήλ και των αραβικών κρατών για το σχέδιο ειρήνευσης στο Παλαιστινιακό που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ και δεν θα δεχθεί το «αποκαλούμενο ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ καθώς στοχεύει «στην προσάρτηση των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών (σ.σ. στο Ισραήλ)». 

«Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ποτέ ένα ανέντιμο ισραηλινό κράτος που εκτελεί αθώους στους δρόμους», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.  

Επιπλέον κατηγόρησε τις αραβικές χώρες που μένουν σιωπηλές ότι διαπράττουν «προδοσία». «Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας», υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών. Προχθές, Τετάρτη, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS