Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας

Τις πρώτες του δηλώσεις, μετά από τις πληροφορίες που θέλουν το Oruc Reic να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το πιο σημαντικό ζήτημα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι απαντήσεις που δώσαμε στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά το έδειξε για άλλη μια φορά και στράφηκε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία δεν είχε νομική βάση», δήλωσε, ο Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Η Τουρκία δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που προσπαθεί να “εγκλωβίσει" τη χώρα στις ακτές της, αγνοώντας τα τεράστια τουρκικά εδάφη», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Όσοι αγνοούν τις εκκλήσεις μας για διάλογο σκοτεινιάζουν το μέλλον τους».

«Ας συγκεντρωθούμε ως όλες οι χώρες της Μεσογείου. Ας βρούμε έναν τύπο που είναι αποδεκτός από όλους και προστατεύει τα δικαιώματα όλων. Είμαστε πάντα εκεί για να επιλύσουμε τις διαφορές μέσω διαλόγου Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια και στον τομέα της διπλωματίας έως ότου επικρατήσει η κοινή λογική», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ερντογάν για Oruc Reis

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis αγκυροβόλησε στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας και μετακινήθηκε προς την περιοχή έρευνας. Όπως και στην οικονομία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία της χώρας μας στην ενέργεια», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS