Ερντογάν: Δεν θα κηρύξω ποτέ εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία

Ερντογάν: Δεν θα κηρύξω ποτέ εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία

Αμετακίνητος στις θέσεις του για την βόρεια Συρία και τους Κούρδους είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως δεν πρόκειται να «διαπραγματευτεί ποτέ με τους τρομοκράτες».

 Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα είπε πως στη συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, του ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να κηρύξει ποτέ μια εκεχειρία στην περιοχή. Ουσιαστικά έθεσε εκτός πλάνου την προτροπή των ΗΠΑ να ξεκινήσουν συζητήσεις ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να σταματήσει η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» των τουρκικών δυνάμεων στην βόρεια Συρία.

Στην συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, είπε επίσης πως ο στόχος της τουρκικής επέμβασης είναι οι Κούρδοι μαχητές να εκδιωχθούν σε μια απόσταση πάνω από 32 χλμ εντός της συριακής επικράτειας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η είσοδος του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιζ «δεν είναι αρνητική», αλλά οι μαχητές δεν πρέπει να παραμείνουν εκεί, ενώ τόνισε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τις συριακές πόλεις Κομπάνι και Μάνμπιζ συνεχίζονται. Πρόσθεσε δε, πως είναι έτοιμες οι εναλλακτικές για τα αμερικανικά μαχητικά F-35, δηλώνοντας «πως οι προσφορές καταφθάνουν».

Παράλληλα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, του ανέφερε πως η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα συμβάλει στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS