ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά ΕΕ: Στηρίζετε τους τρομοκράτες, θα βρέχει βόμβες και θάνατο στους δρόμους σας

Ως «ανάξιο λόγου» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με το οποίο αναγνωρίζεται επίσημα η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Μετά την πρώτη αντίδραση της Αγκυρας στο άκουσμα της είδησης, ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με την «Daily Sabah», τόνισε ότι οι ιστορικοί θα πρέπει να λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις και όχι οι πολιτικοί.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία από την μεριά της έχει χτυπήσει την πόρτα της Αρμενίας για να ανοίξει τα αρχεία της, ωστόσο εκείνοι «το αρνούνται καθώς δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους».

«Πυρά» του Ερντογάν και στην Ευρώπη - «Θα αρχίσουν να σκάνε οι βόμβες στους δρόμους σας»

Εν συνεχεία, από την σφοδρή αντίδραση του Τούρκου προέδρου δεν γλίτωσαν ούτε οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όπως είπε παρέχουν προστασία στους Κούρδους.

«Απευθύνομαι στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση. Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα αντιληφθείτε, φυσικά, το λάθος που κάνατε όταν αρχίσουν να εκρήγνυνται οι βόμβες στους δρόμους σας, όταν τα όπλα των τρομοκρατών θα ξερνούν θάνατο κι οι βάνδαλοι θα αρχίσουν να καίνε. Τα "κίτρινα γιλέκα'' δεν θα είναι μόνον σε μια χώρα, αλλά σε όλες... Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Και πρόσθεσε: «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε λέγοντας πως πολλές από τις συγκεκριμένες χώρες, μπορεί να είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο αποδέχονται τις ενέργειες των «τρομοκρατών», όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους ο Ερντογάν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ασθένειες της ευδαιμονίας

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS