Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε «παιχνίδια» στα σύνορά μας

Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε «παιχνίδια» στα σύνορά μας

Η Τουρκία θα «εμποδίσει τα παιχνίδια» κατά μήκος των συνόρων της, αρχίζοντας από την πόλη Μάνμπιτζ στη Συρία, προειδοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πέμπτη ημέρα της επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην περιοχή Αφρίν εναντίον Κούρδων μαχητών.

Μιλώντας σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να στηρίξουν την επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

«Αμφισβητώ την ανθρωπιά αυτών που στηρίζουν την οργάνωση αυτή και αποκαλούν την Τουρκία εισβολέα», κατήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι δεν νομίζει πως η Άγκυρα θα έρθει αντιμέτωπη με την Ουάσινγκτον στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μόνο μια μικρή πιθανότητα αυτό να συμβεί στη Μάνμπιτζ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Μποζντάγ τόνισε ότι, αν κριθεί απαραίτητο, η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή Αφρίν της Συρίας στη διάρκεια της επιχείρησής της εναντίον των YPG.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, εάν αυτό πρόκειται να φέρει ειρήνη στην περιοχή.

Η Μάνμπιτζ, πόλη στο ανατολικό τμήμα της Αφρίν, ανήκει στη μεγάλη περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες ηγετικό ρόλο έχουν οι YPG.

Για την Τουρκία, οι SDF-YPG, τις οποίες κατά μεγάλο μέρος ελέγχει το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αποτελούν απλό «φερετζέ» του PKK, καθώς τα δύο κόμματα αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό καθοδηγητή τους τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ