Φωτιά στο Λονδίνο: Ανεβαίνει στους 88 ο αριθμός των νεκρών

Φωτιά στο Λονδίνο: Ανεβαίνει στους 88 ο αριθμός των νεκρών

Σε 58 ανέρχονται οι αγνοούμενοι της πυρκαγιάς στο Grenfell Tower, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, η οποία εκτιμά πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι τώρα οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 30, ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι ακόμη 28 άνθρωποι ήταν στο κτήριο την ώρα της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι, ο συγκεκριμένος απολογισμός ίσως να μην είναι ο τελικός, καθώς ενδέχεται να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο κτήριο, για την παρουσία των οποίων δεν είχαν λάβει ενημέρωση οι αρχές.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους επιζήσαντες της πυρκαγιάς, από την οποία τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους, είχε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έγινε δέκτης κριτικής και αποδοκιμασιών τις προηγούμενες ημέρες, επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε τον 24ώροφο πύργο.

Η κ. Μέι δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ