Γαλλία: Χριστούγεννα με κινητοποιήσεις στο Παρίσι

Γαλλία: Χριστούγεννα με κινητοποιήσεις στο Παρίσι

Ούτε τα Χριστούγεννα ήταν ικανά να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και για 21η σερί ημέρα, η απεργία στα μέσα μεταφοράς συνεχίστηκε, καθώς τα τρένα και το μετρό λειτούργησαν ελάχιστα κατά την διάρκεια της ημέρας. Σήμερα μάλιστα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αναμένεται να υπάρξει εντονότερο πρόβλημα στις μεταφορές για τους Γάλλους, καθώς από τις 16 γραμμές του μετρό θα λειτουργήσουν μόνο οι πέντε και αυτές στο 50%.

Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει να εφαρμόσει ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στοχεύουν να συγχωνεύσουν σε ένα «καθολικό» σύστημα τα 42 υφιστάμενα συνταξιοδοτικά καθεστώτα και κυρίως να καταργήσουν τα «ειδικά καθεστώτα», όπως εκείνα του RATP (παρισινό μετρό) και του SNCF (σιδηρόδρομοι), που επιτρέπουν στους εργαζόμενους τους να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

Ορισμένοι απεργοί μπόρεσαν να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους: «υπό κανονικές συνθήκες, δεν γιορτάζαμε ποτέ τις δύο γιορτές» στο τέλος του έτους, εξηγεί ο ο Ραφί Καγιά, οδηγός τρένου και συνδικαλιστής, που παρέστη σε ένα «γεύμα των απεργών» που οργανώθηκε στο σταθμό Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι. Το Σάββατο αναμένεται να κορυφωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS