Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Ποσοστά-ρεκόρ για Μακρόν και αποχή

Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Ποσοστά-ρεκόρ για Μακρόν και αποχή

Σχεδόν 47 εκατομμύρια εκλογείς ψηφίζουν σήμερα Κυριακή για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που αναμένεται να δώσει στον Εμανουέλ Μακρόν συντριπτική πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση, όπου η αντιπολίτευση κινδυνεύει να καταρρακωθεί.

Το ποσοστό της συμμετοχής μέχρι τις 10 το πρωί έφτανε το 17,75% έναντι 21,41% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Την ψηφοφορία αναμένεται να σημαδέψει νέα αύξηση της αποχής στο τέλος μιας μακράς εκλογικής συνέχειας, που άρχισε το φθινόπωρο με τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς, η οποία θα γνώριζε την πανωλεθρία των παραδοσιακών κομμάτων και μια αναστάτωση σχεδόν πρωτοφανή του πολιτικού τοπίου.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα και θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 18.00. Στις 20.00 θα κλείσουν τα εκλογικά τμήματα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Ένα μέρος των Γάλλων στα Υπερπόντια Εδάφη και στο εξωτερικό ψήφισε ήδη από το Σάββατο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ