Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη - Ετοιμάζεται και για γεωτρήσεις ο Ερντογάν

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη - Ετοιμάζεται και για γεωτρήσεις ο Ερντογάν

O κύβος ερρίφθη και η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με την αφρικανική χώρα!

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι στέλνει στρατό στη Λιβύη για να διατηρήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τρίπολη, που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στο τρέχον έτος η Τουρκία θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, «υπογράψαμε με τη Λιβύη μνημόνιο καθορισμού θαλασσίων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση, ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δύο χωρών». Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι «εντός του 2020 θα ξεκινήσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές που έχουμε συμφωνήσει με τη Λιβύη. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το "Ορούτς Ρέις" θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα που παραμένουν πιστά στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Σάρατζ, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με τη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν έρχεται λίγο πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες Γερμανίας, Ρωσίας, Βρετανίας και Ιταλίας με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS