Στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων στη Συρία εκφράζει φόβους για εθνοκάθαρση από τους Τούρκους

Στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων στη Συρία εκφράζει φόβους για εθνοκάθαρση από τους Τούρκους

Στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων στη Συρία, ο οποίος και υπηρετεί ως Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μίλησε στην αμερικανική τηλεόραση FOX.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με Αμερικανίδα δημοσιογράφο, ο στρατηγός Μαζλούμ Αμπντί, υποστήριξε πως η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει την εκεχειρία, την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν συμφώνησε με τους Αμερικανούς την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κούρδος στρατιωτικός δήλωσε «βαθύτατα απογοητευμένος» με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αν αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, ενώ έκανε έκκληση στον Λευκό Οίκο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή ώστε να βοηθήσει τους Κούρδους που μάχονται για τη ζωή τους.

Οι Κούρδοι φοβούνται εθνοκάθαρση στη Συρία

Ο στρατηγός Αμπντί αναφέρθηκε στην εν εξελίξει «εθνοκάθαρση», όπως τη χαρακτήρισε, σε βάρος των Κούρδων που μένουν στην Βόρεια Συρία, ενώ μετέδωσε τις ανησυχίες του άμαχου πληθυσμού στο Αφρίν, που βίωσαν παρόμοιες επιθέσεις και πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κουρδικού στρατού στη Συρία, μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 400.000 Κούρδοι μετακινήθηκαν, ενώ οι απώλειες σε ζωές άμαχων πολιτών υπολογίζονται από την κουρδική πλευρά σε 500 ανθρώπους.

Ο Ερντογάν έχει δώσει διορία στους Κούρδους αντάρτες ως την Τρίτη, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχής τα σύνορα με την Τουρκία, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να δημιουργήσει την ζώνη ασφαλείας εντός των συνόρων της Συρίας, για την οποία μιλά όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτή, ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως θα μετακινήσει εκατομμύρια προσφύγων που αυτή τη στιγμή ζουν στην τουρκική επικράτεια.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται πως έχουν Τζιχαντιστές αιχμαλώτους

Ο στρατηγός των Κούρδων της Συρίας τόνισε πως παρά τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, οι Κούρδοι εξακολουθούν να κρατούν αιχμαλώτους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους και επανέλαβε πως οι δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά να μάχονται μόνες.

Ο Μαζλούμ σημείωσε επίσης την πεποίθησή του ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έδωσε λανθασμένες πληροφορίες» στον Τραμπ. Όπως είπε ο στρατηγός, οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τις κινήσεις των Κούρδων την ώρα που επιχειρούσαν κοινές περιπολίες με τις αμερικανικές δυνάμεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS