ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Λούιβιλ μετά τον φόνο διαδηλωτή

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Λούιβιλ μετά τον φόνο διαδηλωτή

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Λούιβιλ των ΗΠΑ, απομακρύνθηκε από την θέση του, μετά τα τραγικά επεισόδια χθες στην πόλη, με απολογισμό έναν νεκρό.

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρα στην πόλη του Κεντάκι, όπου οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και της Μπριάνα Τέιλορ από την περιοχή, ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Στιβ Κόνραντ, έχασε την θέση του, καθώς ο δήμαρχος της πόλης, Γκρεγκ Φίσερ, ανέφερε πως ανακαλύφθηκε ότι οι κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί, που εμπλέκονται στον πυροβολισμό κατά διαδηλωτή, δεν ήταν ενεργοποιημένες.

«Εμαθα λεπτομέρειες για το τι έγινε. Εμαθα ότι οι κάμερες των αστυνομικών δεν ήταν ενεργοποιημένες. Αυτή η αποτυχία δεν γίνεται δεκτή. Ως εκ τούτου, ο Στιβ Κόραντ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του», είπε ο δήμαρχος του Λούιβιλ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κεντάκι, Αντι Μπίσιρ, σε κεντρικό δρόμο της πόλης ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά σε πλήθος διαδηλωτών. Αστυνομικοί «επέστρεψαν» τα πυρά και σκότωσαν έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε πως ήταν ένας ιδιοκτήτης τοπικού καταστήματος, ο Ντέιβιντ ΜακΑτι. Τον Κόνραντ αντικατέστησε ο Ρομπ Σρούντερ, αλλά όπως έγινε γνωστό, ο Κόραντ στις 30 Ιουνίου θα σταματούσε καθώς βγαίνει στην σύνταξη. Παρ’ όλα αυτά, ο κυβερνήτης του Κεντάκι διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS