ΗΠΑ: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ - Η Γερουσία τον απάλλαξε από τις κατηγορίες

ΗΠΑ: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ - Η Γερουσία τον απάλλαξε από τις κατηγορίες

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.


Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία. 

Στη δεύτερη ψηφοφορία για την κατηγορία της παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, 53 Γερουσιαστές έκριναν τον Τραμπ αθώο και 47 ένοχο. 

«Ο πρόεδρος Τραμπ δικαιώθηκε πλήρως και τώρα είναι η ώρα να ασχοληθούμε με τα ζητήματα των Αμερικανών πολιτών» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της καμπάνιας του Τραμπ, Μπραντ Παρσκέιλ.

Ο 73χρονος πολιτικός γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που επιβιώνει από την διαδικασία καθαίρεσής του, έχοντας μπροστά του τις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS