ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι κλήσεις μαρτύρων για την έρευνα σε βάρος του Τραμπ

Ξεκίνησαν οι κλήσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων για το ενδεχόμενο παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρίκ Πέρι κι ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Ράσελ Βον κλήθηκαν να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, ο Ρίκ Πέρι θα αρνηθεί να προσέλθει ενώπιον των επιτροπών και να καταθέσει, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας, Σέιλιν Χάινς. «Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε μία κλειστή έρευνα όπου είναι απαγορευμένο να βρίσκεται παρών ένας συνήγορος του υπουργείου», ανέφερε η κ. Χάινς και πρόσθεσε: «Εάν η επιτροπή ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μία σοβαρή διαδικασία ευχαρίστως να αποστείλουν υπ’ όψην του υπουργού μία πρόσκληση για να συμμετέχει σε μία ανοικτή ακρόαση, όπου θα παρίσταται και ο δικηγόρος του υπουργείου και θα μπορεί να είναι μάρτυρας της διαδικασίας και όλος ο Αμερικανικός λαός».

Επιπλέον, την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών Ούρλιχ Μπρέχμπουλ και ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τις πολιτικές υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γράμμος, ο ΣΥΡΙΖΑ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS