ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πατώνει» στις δημοσκοπήσεις -Μπροστά με 10 μονάδες ο Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πατώνει» στις δημοσκοπήσεις -Μπροστά με 10 μονάδες ο Τζο Μπάιντεν

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ έχει πέσει μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ και το κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.

Για έβδομη ημέρα οι ΗΠΑ παραμένουν στο απόλυτο χάος, την ίδια στιγμή που οι τοποθετήσεις του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Αποκορύφωμα τις δηλώσεις που έκανε τα ξημερώματα, λέγοντας πως θα φέρει στρατό για να επιβάλει την τάξη στην Ουάσιγκτον και πως οι κυβερνήτες των Πολιτειών «καλά θα κάνουν να επιβάλλουν την τάξη» χρησιμοποιώντας την Εθνοφρουρά, αλλιώς «θα λύσω εγώ το πρόβλημα γι’ αυτούς».

Κυρίαρχος ο Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνεται, ενώ είναι κυρίαρχος σε σειρά δημοσκοπήσεων, με πιο εντυπωσιακή αυτή που διενεργήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου για λογαριασμό της Washington Post και του ABC.

Το 53% όσων ρωτήθηκαν για το τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, υπέδειξε τον Μπάιντεν, έναντι 43% που επιμένει στην επιλογή του Τραμπ. Η διαφορά του 10% θεωρείται μεγάλη, εάν ληφθεί υπόψη ότι μόλις πριν από δύο μήνες οι δύο αντίπαλοι ήταν σχεδόν ισόπαλοι.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ έγιναν 40 διαφορετικές έρευνες. Νικητής σε όλες αναδείχθηκε ο Μπάιντεν. Αξιοσημείωτο ότι μόνο ο Τζίμι Κάρτερ, το 1976, είχε αντίστοιχη «παράσταση νίκης» με τον Μπάιντεν. Έτσι αρκετά ΜΜΕ των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η κυριαρχία του στις δημοσκοπήσεις τον φέρνει στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ από καταβολής των επιστημονικά οργανωμένων δημοσκοπήσεων (1930).

Αναμέτρηση για τη δολοφονία Φλόιντ

Για πάνω από δύο μήνες ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του. Την Δευτέρα, 1η Ιουνίου, επιχείρησε την δεύτερη έξοδό του, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πανταχού παρών και εμφανίζεται δημόσια χωρίς μάσκα και προφυλάξεις. Ο Τζο Μπάιντεν δυσκολεύεται να περάσει το μήνυμά του στα ΜΜΕ, τα οποία κυριαρχούνται από ειδήσεις για τις διαδηλώσεις μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, την κρίση του κορωνοϊού, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και την χαοτική διαχείριση του αμερικανού προέδρου.

Την ώρα λοιπόν που η Αμερική σπαράσσεται μετά την δολοφονία του Φλόιντ, ο Τζο Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα, στην Μινεάπολις έβαλε στο στόχαστρο το θέμα του ρατσισμού. Ενώπιον δεκαπέντε περίπου θρησκευτικών και πολιτικών προσωπικοτήτων, μαύρων στην πλειοψηφία τους, επέκρινε με σφοδρότητα τον Ντόναλντ Τραμπ: «Το μίσος μπορεί να κρύβεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Και όταν κάποιος στην εξουσία φυσάει τη φωτιά του μίσους, αυτό βγαίνει ξανά. Τα λόγια ενός προέδρου είναι σημαντικά», δήλωσε.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Τραμπ ότι διχάζει τους Αμερικανούς και ότι θέλει να βγάλει τον στρατό εναντίον των διαδηλωτών για να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι. «Χρησιμοποιεί τον αμερικανικό στρατό εναντίον των Αμερικανών. Ρίχνει χημικά σε ειρηνικούς διαδηλωτές και πλαστικές σφαίρες. Για να βγάλει φωτογραφίες», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.
 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS