Ανησυχία στο Ισραήλ: ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αναμένεται ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ανησυχία στο Ισραήλ: ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αναμένεται ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διάφορα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν σε μια ύστατη διπλωματική προσπάθεια για να αποτρέψουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων ισραηλινών αξιωματούχων.

Στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, ο αναλυτής Μπεν Κάσπιτ γράφει ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται «υπό ασυνήθιστη πίεση» μπροστά στο ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης εναντίον του ίδιου και άλλων Ισραηλινών από το δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, κάτι που θα αποτελούσε σημαντική επιδείνωση του διεθνούς καθεστώτος του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ηγείται μιας «ασταμάτητης πίεσης» για να αποτρέψει ένα ένταλμα σύλληψης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, γράφει ο Κάσπιτ.

Ο αναλυτής της Ισραηλινής Haaretz, Άμος Χάρελ, γράφει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εργάζεται με την υπόθεση ότι ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Καν, μπορεί αυτή την εβδομάδα να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ και τον αρχηγό του επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεβων (IDF) Χέρτζι Χαλέβι.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες, όπως και το Ισραήλ, δεν συγκαταλέγονται στις 124 χώρες που υπέγραψαν το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, συμμετέχουν ήδη στην προσπάθεια να εμποδίσουν τα εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με τον αναλυτή.

Το «επικίνδυνο προηγούμενο» που βλέπει ο Νετανιάχου

Η τελευταία δημόσια δήλωση του Νετανιάχου σχετικά με τον πόλεμο ανέφερε ότι οι επικείμενες αποφάσεις του ΔΠΔ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «επικίνδυνο προηγούμενο», αναφέρουν οι Times of Israel.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Ενώ οι αποφάσεις του δικαστηρίου της Χάγης δεν θα επηρεάσουν τις ενέργειες του Ισραήλ, θα αποτελέσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο που θα απειλήσει τους στρατιώτες και τους αξιωματούχους κάθε δημοκρατίας που μάχεται την εγκληματική τρομοκρατία και την επιθετικότητα», δήλωσε την Παρασκευή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ