Ισχυρός σεισμός 6,4R στην Αλβανία - Αισθητός στη βόρεια Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 6,4R στην Αλβανία - Αισθητός στη βόρεια Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης, με επίκεντρο περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ της Αλβανίας σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στα 30 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας των Τιράνων και στα 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σιγιάκ, οι κάτοικοι της οποίας είχαν βγει ήδη στους δρόμους, λόγω των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων που είχαν προηγηθεί. Ακολούθησε δέκα λεπτά μετά σεισμός 5,3 R με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Τίρανα. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Πιερία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Αισθητός έγινε και σε πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου και της Κροατίας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας (RTSH), με ανάρτησή της στο Facebook, ενημέρωσε ότι έγιναν διακοπές ηλεκτροδότησης στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα.

Στο Δυρράχιο κατέρρευσε πολυκατοικία, ενώ αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αναφορές από τη γειτονική χώρα, υπάρχουν ζημιές και σε άλλα κτήρια, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει καταγραφή και ελέγχους για τυχόν τραυματίες.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κέρκυρα στις 03:37 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού EMSC), σε υποθαλάσσια περιοχή της Αδριατικής, κοντά στις αλβανικές ακτές. Το εστιακό βάθος του, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 40 χλμ.

Στην πόλη Durres, η οποία αριθμεί σχεδόν 150.000 κατοίκους και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού, υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή καταγράφηκαν πολλοί μικρότεροι σεισμοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS