Σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Σεισμός 6,4 βαθμών στην Αλβανία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στις 04:54 τα ξημερώματα της Τρίτης, με επίκεντρο περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ της Αλβανίας σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του καθώς μέσα στον πανικό του πήδησε από κτίριο, μερικές ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου πενήντα ετών που πήδησε από το σπίτι του κάτω στην Κούρμπιν, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ενώ όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 


 

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο κατέρρευσαν πολυκατοικίες. Αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία ενώ εκφράζονται φόβοι για νεκρούς.

Πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι κάτοικοι της πόλης Σιγιάκ είχαν βγει ήδη στους δρόμους, λόγω των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων που είχαν προηγηθεί. Ακολούθησε δέκα λεπτά μετά σεισμός 5,3 βαθμών με επίκεντρο 30χλμ βορειοδυτικά από τα Τίρανα. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Πιερία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Αισθητός έγινε και σε πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου και της Κροατίας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας (RTSH), με ανάρτησή της στο Facebook, ενημέρωσε ότι έγιναν διακοπές ηλεκτροδότησης στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα.

 


 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 βαθμών, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κέρκυρα στις 03:37 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού EMSC), σε υποθαλάσσια περιοχή της Αδριατικής, κοντά στις αλβανικές ακτές. Το εστιακό βάθος του, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 40 χλμ.

Στο Δυρράχιο με τους 150.000 κατοίκους υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή καταγράφηκαν πολλοί μικρότεροι σεισμοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ