Ιταλία: Αναστέλλουν πτήσεις προς τη χώρα οι αεροπορικές εταιρείες

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις επιβατικές πτήσεις προς και από την Ιταλία για 14 ημέρες αρχίζοντας από αύριο, Τετάρτη, ως ένα προληπτικό μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Ομοίως ανέστειλαν πτήσεις οι αεροπορικές RyanAir, EasyJet, Air Canada, και μερικώς η British Airways.


Ήδη από τη Δευτέρα, η πορτογαλική κυβέρνηση είχε αναστείλει τις πτήσεις προς τη Βόρεια Ιταλία αλλά μετά τη γενική καραντίνα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Κόντε, αποφασίστηκε η αναστολή να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair και η βρετανική EasyJet ανακοίνωσαν επίσης σήμερα την αναστολή όλων των πτήσεών τους προς και από την Ιταλία έως τις αρχές Απριλίου, μετά την απόφαση να μπει όλη η χώρα σε καραντίνα ώστε να καταπολεμηθεί η επιδημία του κοροναϊού. Η βρετανική επίσης British Airways έκανε το ίδιο, αλλά μόνο για τη σημερινή ημέρα.

Η EasyJet διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της από σήμερα έως και τις 3 Απριλίου ακυρώνονται, με τη δυνατότητα για τους επιβάτες να μεταθέσουν το ταξίδι τους ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων.Μόνο κάποιες πτήσεις ασφαλείας είναι προγραμματισμένες μέσα στις επόμενες ημέρες για τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταβούν στην Ιταλία ή να επιστρέψουν από εκεί για σοβαρούς λόγους, εργασίας, υγείας ή επαναπατρισμού, διευκρίνισε η EasyJet. 

Από την πλευρά της, η Ryanair ανακοίνωσε ότι η αναστολή των πτήσεων εσωτερικού στην Ιταλία θα αρχίσει αύριο, Τετάρτη, και αυτή των διεθνών πτήσεων θα διαρκέσει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου. Ο αερομεταφορέας εξήγησε ότι οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση σε πτήση για την περίοδο αυτή θα μπορούν να έχουν επιστροφή χρημάτων ή να λάβουν ένα κουπόνι που θα τους επιτρέψει να ταξιδεύψουν μέσα στο προσεχές 12μηνο.

Η British Airways δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τυχόν ακυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Πληροφορεί ωστόσο τους πελάτες της που έχουν κάνει κράτηση σε πτήσεις για την Ιταλία από σήμερα μέχρι και τις 4 Απριλίου ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το ταξίδι τους έως τα τέλη Μαΐου, να προτιμήσουν να πετάξουν προς τη Γενεύη και τη Ζυρίχη ή να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Επίσης, η Air Canada ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την Ιταλία από αύριο έως την 1η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS