Ιταλία: Πλήγμα για την κυβέρνηση η παραίτηση του υπουργού Παιδείας

Ιταλία: Πλήγμα για την κυβέρνηση η παραίτηση του υπουργού Παιδείας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ο υπουργός Παιδείας Λορέντσο Φιοραμόντι διότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κονδύλια αρκετών δισ. ευρώ που επέμενε ότι χρειαζόταν να διατεθούν από την κυβέρνηση για να βελτιωθούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Η παραίτηση του Φιοραμόντι χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση συμμαχίας στην Ιταλία, καθώς τα κόμματα που την έχουν συγκροτήσει διαφωνούν για μια σειρά ζητημάτων, από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ως τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.

Υπογραμμίζει επίσης τα προβλήματα και τις έριδες στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων, της παράταξης του Φιοραμόντι, που προσπαθεί να ανασυνταχθεί εν μέσω της εκδήλωσης γενικευμένης δυσαρέσκειας προς τον επικεφαλής του Λουίτζι ντι Μάγιο.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πάντως πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.

Ο Φιοραμόντι είχε δηλώσει λίγο καιρό αφότου σχηματίστηκε η κυβέρνηση του M5S και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) τον Σεπτέμβριο ότι θα παραιτείτο εάν οι δαπάνες για την παιδεία δεν αυξάνονταν κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τρεις γερουσιαστές του M5S εγκατέλειψαν τις τάξεις του και εντάχθηκαν στην αντιπολίτευση, η μεγαλύτερη παράταξη της οποίας είναι το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία δαπανά το 3,6% του ΑΕΠ της για την παιδεία, ενώ ο μέσος όρος μεταξύ των 32 χωρών μελών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οργανισμού, είναι 5%.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ