Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί τελικά στο πρόσωπο του Κόντε

Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί τελικά στο πρόσωπο του Κόντε

Συμφωνία για την παραμονή του Τζουζέπε Κόντε στον πρωθυπουργικό θώκο φαίνεται πως εξασφάλισαν εν τέλει το Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, λίγο προτού εκπνεύσει η διορία, σήμερα το πρωί, που έχει δώσει στα κόμματα ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


Το Κίνημα των 5 Αστέρων είχε σταματήσει μέχρι νεωτέρας τις συνομιλίες με το Δημοκρατικό Κόμμα νωρίτερα χθες, έως ότου εκείνο να δεσμευθεί ότι αποδέχεται την παραμονή του Κόντε στην πρωθυπουργία.

Αργότερα το απόγευμα ωστόσο, το Κίνημα των 5 Αστέρων επανήλθε με νέα δήλωση, σύμφωνα με την οποία οι συνομιλίες συνεχίζονται, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα δείχνει διατεθειμένο να αποδεχθεί την παραμονή του Κόντε στην πρωθυπουργία.

«Κουράστηκα να παίζω παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, για να καλωσορίσει λίγες ώρες αργότερα την καλή διάθεση του Δημοκρατικού Κόμματος να συμφωνήσει στο πρόσωπο του Κόντε.

Εάν δεν σχηματιστεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία έως σήμερα, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου.

Ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά πρόσκειται στο Κίνημα των 5 Αστέρων, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, κήρυξε την διάλυση του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού και ζήτησε πρόωρες εκλογές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS