Καθήκοντα υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU

Καθήκοντα υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU

Την πληροφορία ότι η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, θα διαδεχθεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Την Τετάρτη Φον ντερ Λάιεν, η οποία εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μεταβεί στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue προκειμένου να λάβει την προβλεπόμενη από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο άδεια αποχώρησης από την κυβέρνηση.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ βρίσκεται σε διακοπές και θα εκπροσωπηθεί από τον δήμαρχο του Βερολίνου και αντιπρόεδρο της Άνω Βουλής, Μίχαελ Μιούλερ.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού της Κραμπ-Καρενμπάουερ στο αξίωμα υπουργού Άμυνας, η οποία ωστόσο θα ορκιστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο βρίσκεται ήδη στην θερινή διακοπή των εργασιών του.

Η απόφαση συμμετοχής της αρχηγού της CDU στην κυβέρνηση φαίνεται πως αιφνιδίασε την πολιτική σκηνή στο Βερολίνο, καθώς η Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο κόμμα» και δεν επιθυμούσε να αναλάβει κυβερνητικό πόστο.

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία σήμερα κλείνει τα 65, λίγες ώρες πριν από την επιβεβαίωση της είδησης είχε, σύμφωνα με την Handelsblatt, δηλώσει προς τα μέλη του προεδρείου του κόμματός της ότι η αντικατάσταση της Φον ντερ Λάιεν θα γινόταν άμεσα, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική θέση η οποία δεν μπορούσε να μείνει κενή για πολύ.

Σε διαφορετικό ύφος ήταν η αντίδραση των Φιλελευθέρων: «Η Κραμπ-Καρενμπάουερ καθιστά τον εαυτό της αναξιόπιστο. Αφού επί εβδομάδες απέκλειε το ενδεχόμενο εισόδου της στην κυβέρνηση, γίνεται τώρα υπουργός Άμυνας» δήλωσε η αρμόδια για αμυντικά θέματα Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν στην Bild.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS