Από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ - Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ - Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Τζόρτζ Φλόιντ δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Η έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο Αντριου Μπέικερ, αναφέρει ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», με τα αποτελέσματα να διαφέρουν ελάχιστα από αυτά της ιατροδικαστικής έρευνας που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος.

Η πρώτη ιατροδικαστική έρευνα έκανε λόγο για «ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού», κάτι που στην έκθεση του Μπέικερ, δεν καταλήγει πως αυτός ήταν ο λόγος του θανάτου του. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αναφέρει πως ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του, όπως φάνηκε εξάλλου και από βίντεο που κυκλοφόρησε στην δημοσιότητα.

Ωστόσο, το πόρισμα του δρ. Μπέικερ, αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατό του. Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, αλλά όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τζορτζ Φλόιντ: Είχε προβλήματα καρδιάς και ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Ακόμη, από την αυτοψία, φανερώθηκε πως ο Φλόιντ είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης. Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης (δεν είχε γίνει τοξικολογική έρευνα από την πλευρά της οικογένειάς του), ενώ βρέθηκε επίσης και θετικός στον κορωνοϊό! Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS