Κατάρριψη Boeing από το Ιράν: «Συγγνώμη, δεν το κάναμε επίτηδες»

Κατάρριψη Boeing από το Ιράν: «Συγγνώμη, δεν το κάναμε επίτηδες»

Εξηγήσεις για την κατάρριψη του Boeing 737, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ατόμων, έδωσε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, εν μέσω της κλιμακούμενης διεθνούς οργής εναντίον της Τεχεράνης.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νιώσει τόσο ντροπιασμένος. Κάναμε ένα λάθος, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο πολλών συμπατριωτών μας. Δεν το κάναμε επίτηδες. Ζητάμε και πάλι συγγνώμη» δήλωσε από το βήμα του ιρανικού Κοινοβουλίου.

Διαβεβαίωσε δε, ότι «δεν αγγίξαμε τίποτα και δεν μετακινήσαμε τα συντρίμμια του αεροσκάφους», ενώ γνωστοποίησε ότι οι ιρανικές αρχές έχουν προσκαλέσει ξένους εμπειρογνώμονες για να συμμετάσχουν στην εν εξελίξει έρευνα.

«Δεν μετακινήσαμε ούτε το σύστημα αεράμυνας, απ’ όπου εκτοξεύθηκε ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος» έσπευσε να συμπληρώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου – τέσσερα 24ωρα μετά την αεροπορική τραγωδία - ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε ότι κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing, καθώς το μπέρδεψε με… αμερικανικό πύραυλο.

Η απόκρυψη της αλήθειας από την Τεχεράνη προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του Ιράν, με αποτέλεσμα να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή media, η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν «Θάνατος στον δικτάτορα» - αναφερόμενοι στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Υπενθυμίζεται δε, ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι ιρανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση για ορισμένες ώρες τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τεχεράνη, με την κατηγορία της οργάνωσης και της συμμετοχής σε «παράνομη κινητοποίηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ